StartsidaBoka Online Öppettider Priser Discobowling

BarnkalasCafé Käglan

Harrys

Tävlingar Klubbar 300-Klubben Gävle-Ligan

Kontakta Oss Hitta OssOm Hallen Länkar

Open Hours PricesBowl Party Contact Us


Gävle Bowlinghall flyttade till sin nuvarande lokal på Norra Kungsgatan 3 redan 1974. Enligt legenden var det från början tänkt att det skulle bli 16 banor, men tyvärr hade personen som genomförde mätningen glömt utrymmet mellan banorna, så till slut blev det "bara" 14 banor.

Både banor och kägelresnings-maskiner införskaffades begagnat från Japan, där en bowlingboom nyss dött ut.
Inledningsvis drevs Gävle Bowlinghall av Amerikanska AMF, som satte in Sveriges högsta bowlingpriser, hela 14 kr i timmen. Numera är vi rätt långt ifrån landets högsta priser...

Under 80-talet och större delen av 90-talet var det Gävle Kommun som hade hand om Gävle Bowlinghall, men från och med 1998 drivs Bowlinghallen av Gävle Bowlingallians, som består av klubbarna som är verksamma i hallen.

Gävle Bowlinghall var bland de första hallarna att skaffa automatisk scoring i Sverige, och kan nästan kallas sig för testpilot åt Viking Scoring.


Sedan dess har nyheterna varit många och stora:
Under sensommaren 2003 ersattes de gamla träbanorna med nya laminatbanor från Brunswick. Året därpå fick VBS Bowling ersätta maskineriet med de allra senaste GS-Maskinerna.
2005 installerades utrustning för discobowling, vilket sedan fick en till uppdatering 2007.

Till hösten 2006 tog sig Gävle Bowlinghall ut på nätet med denna hemsida. Från efterföljande årsskifte kunde spelet följas via Online Scoring, och till hösten samma år utökades vår närvaro på nätet med möjlighet till Online Bokning.

Aktuellt
__________